Кърджали ще приеме мача на националния отбор по футбол на България срещу

...
Кърджали ще приеме мача на националния отбор по футбол на България срещу
Коментари Харесай

Може би мач на националния отбор все пак ще има - насочват го към Кърджали

Кърджали ще приеме мача на националния отбор по футбол на България против Унгария. Това разгласи новият кмет на града Ерол Мюмюн, който съобщи, че " всичко е на 99 % несъмнено ".

Националният тим би трябвало да играе против Унгария в европейска подготовка в петък (16 ноември).

Двубоят беше плануван за Пловдив, само че по-рано през деня община Пловдив съобщи, че не може  " да даде стадион " Христо Ботев " за прилагане " поради ремонтни действия и слагане на козирка.

" Работим по въпроса, за нас ще е наслаждение и чест да приемем националите на България и този мач да се състои на нашия стадион, който дава отговор на всички условия, с цел да се организира среща от този сан ", разяснява Мюмюн пред " Дарик радио ".

Според него Кърджали ще се оправи с организацията, като кметът даде за образец обстоятелството, че  " Арда " одобри " Апоел " (Беер Шева) в мач от европейските шампионати преди две години.

" Официална информация, с цел да излезе, чакаме УЕФА да одобри промяна на стадиона, всичко е на 99%. Внесена е в УЕФА молбата. С организацията няма да имаме никакви проблеми. Не съм осведомен на 100% с логистиката, само че мисля, че всичко ще е наред ", добави Мюмюн.

Двубоят на националния отбор ще бъде без аудитория, като Българският футболен съюз (БФС) направи смяна по рекомендация поради готвен митинг.

По тази тематика кметът на Кърджали съобщи, че " за този мач има наказване ", по тази причина ще бъде без аудитория, само че в изявлението му не стана ясно дали не е осведомен, или е бил измамен от някого.

" Мисля, че остава без аудитория, тъй като има наказване наложено този мач да се организира без аудитория, не съм осведомен толкоз. Важното е да зарадваме всички почитатели от Кърджали, област Кърджали и Родопите, да създадем една хубава атмосфера и празник за града ", сподели още кметът.

Мюмюн, който е от Движение за права и свободи, беше определен за кмет на Кърджали на първи тур. Той пое поста от управлявалия 20 година града свой съпартиец Хасан Азис.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР